Om Skinnartrampet

Idrottsföreningen Öje IF bildades redan 1938. Föreningen har genom åren varit aktiv inom bandy, fotboll, skidåkning och till och med boxning. Men allt eftersom antalet ungdommar konstant minskat i byn har ungomdsidrotten lagts i träda.

Nu är det cykel på grusvägar, även känt som Gravel Biking som föreningen satsar på att arrangera. Detta år genomför vi vårt fjärde Skinnartramp. De tre första åren har varit läro-år för att trimma in organisationen och nu känner vi oss mogna för ett riktigt bra motionslopp som dessutom är seeding-grundande för kommande års Cykelvasa. 

 

Vår avsikt är också att verkligen slå ett slag för cykling på grusvägar. Denna typ av cykling har redan blivit stor i till exempel USA och England. En outnyttjad möjlighet för cykling tycker många. Intresset för detta är stort bland till exempel tyskar och holländare, en stor fördel med att cykla på grusvägar jämfört med landsvägen är att vi slipper trafiken och får helt nya upplevelser i naturen. Vi ser också fram emot att det arrangeras fler lopp i landet på grusvägar. 

 

Skinnartrampet arrangeras även i år som ett samarbete mellan Öje IF och produktionsbyrån AdPine samt att från och med 2018 ingår även Öje IF i Biking Dalarna, ett nätverk land cykeldestinationer som främjar cykling i allmänhet i Dalarna.